Vad är ”Omni-channel Retailing och ”Unified Commerce”?

”Omni-channel” kunder vill använda alla kanaler samtidigt och oberoende av varandra. Detaljister som använder ett ”omni-channel” synsätt vill nå kunder i alla kanaler, inte bara en eller två. Om man använder ”omni-channel retailing” mot sina kunder använder alla försäljningskanaler samma databas med produkter, priser, kampanjer osv. ”Omni-channel retailers” låter kunderna uppleva varumärket, inte en försäljningskanal för
varumärket. Försäljning och kampanjer är inte specifika för varje försäljningskanal utan lika för alla kanaler. Med ”Omni-channel retailing” blir försäljningen effektivare och kan samordnas. Med ”Unified Commerce” når man ännu ett steg längre med all data tillgängligt i realtid.

BeX® Online med BeX® Retail stödjer försäljning i alla kanaler i ett omni-channel perspektiv. I BeX® Online samlas all information och kan utnyttjas av alla försäljningskanaler, både fysiska och digitala, egna butiker, franschisebutiker, tillfälliga mobila butiker, webshopar, e-marknadsplatser etc. Information om kunder och köpbeteende samordnas och utnyttjas för riktade kampanjer och erbjudanden. Kundklubb, lojalitetsprogram och hantering av värdebevis som presentkort, tillgodokvitton och bonus samlas och utnyttjas i alla kanaler. BeX® håller reda på köp, poängsaldon, bonus, giltighet, kampanjer m.m. i realtid. Skuldsaldon och avräkningar mellan resultatenheter och juridiska enheter bokförs och hanteras automatiskt.

Kunderna kan handla i sin mobil både digitalt och i den fysiska butiken med hjälp av streckkodsscanning. Butikspersonal kan hjälpa till genom att ta över varukorgen och slutföra köpet om kunden inte vill avsluta i sin egen mobil (Shop & Go).

Genom en avancerad logistik- och orderprocess kan olika lager, butikslager, leverantörslager mm exponeras förförsäljning i alla kanaler. BeX® kontrollera alla inkomna ordrar, var de kan plockas och distribuerar dem till de lager där de kan plockas, fyllas på, hämtas eller skickas. BeX® kan skapa påfyllnadsorder, drop shipment och automatiska avräkningar mellan lagerställen och juridiska bolag.

För kunderna innebär BeX® att de kan köpa, få, returnera och byta sina varor i de kanaler som för tillfället passar bäst. Man kan exempelvis handla på webben, byta i fysisk butik och använda tillgodokvitto när man nästa gång handlar på webben. BeX® håller reda på vilket pris man betalat, vilken kampanj som använts och hur mycket man har kvar på tillgodokvitto, presentkort eller bonussaldo.

shutterstock 211611553
Våra paketlösningar